Röd paprikasoppa
OBS! Enl senaste analyserna är paprika begränsat till max 60 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Röd paprikasoppa
OBS! Enl senaste analyserna är paprika begränsat till max 60 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 2 röda paprikor
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1msk rapsolja
  • 1l vatten
  • 3msk grönsaksfond eller kycklingfondBong
  • 1burk krossade tomaterá 400g
  • 1msk vitlökolja
  • 2tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • finhackad färsk persilja
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och strimla paprikan. Skala och slanta morot och palsternacka. Lägg grönsakerna på en ugnsplåt och ringla över olja. Salta och peppra. Rosta i ugnen ca 20-25 minuter, tills de är gyllene och mjuka. Rör om då och då.
  3. När grönsaker är klara, lägg dem i en kastrull. Häll på hälften av vattnet, fond och krossade tomater. Mixa slätt med en stavmixer. Värm soppan på medelvärme, häll på resten av vattnet och smaksätt med vitlöksolja, paprikapulver, salt och peppar.
  4. Strö över finhackad persilja och servera med ett gott bröd.