Rödingfilé med citron- och gurksås
Fisk
Fisk
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 1 tim
Portioner
port
Ingredienser
Potatispuré
  • 400 g potatis
  • 80 g smör
  • 1,5 dl laktosfri mjölk
  • salt och peppar
Citron- och gurksås
  • 3 dl vatten
  • 2 msk fiskfond Bong
  • 2 dl laktosfri crème fraiche
  • 1 citron saften
  • salt
  • 1 gurka
Rödingfilé
  • 4 port rödingfilé med skinn
  • salt
  • smör
  • 1 msk stenbitsrom
  • 1 knippe dill
Tillagningstid 1 tim
Portioner
port
Ingredienser
Potatispuré
  • 400 g potatis
  • 80 g smör
  • 1,5 dl laktosfri mjölk
  • salt och peppar
Citron- och gurksås
  • 3 dl vatten
  • 2 msk fiskfond Bong
  • 2 dl laktosfri crème fraiche
  • 1 citron saften
  • salt
  • 1 gurka
Rödingfilé
  • 4 port rödingfilé med skinn
  • salt
  • smör
  • 1 msk stenbitsrom
  • 1 knippe dill
Fisk
Fisk
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Koka potatisen mjuk och mosa till en puré med smör och mjölk. Salta och peppra.
  2. Koka ihop vatten, fiskfond och cremè fraiche tills 4 dl återstår. Smaka av med citronsaft och salt. Skala och tärna gurkan i cm stora tärningar och lägg i såsen.
  3. Salta fisken och pensla en ugnsplåt med smör. Lägg på fisken och baka i ugn i ca 5-10 minuter. Ta ut fisken och dra försiktigt av skinnet.
  4. Koka upp såsen och tillsätt stenbitsrom. Servera rödingen med potatispuré och romsås. Garnera gärna med färsk dill.