Rödingfilé med citron- och gurksås
Tillagningstid | 1 tim |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Potatispuré
- 400 g potatis
- 80 g smör
- 1,5 dl laktosfri mjölk
- salt och peppar
Citron- och gurksås
- 3 dl vatten
- 2 msk fiskfond Bong
- 2 dl laktosfri crème fraiche
- 1 citron saften
- salt
- 1 gurka
Rödingfilé
- 4 port rödingfilé med skinn
- salt
- smör
- 1 msk stenbitsrom
- 1 knippe dill
Ingredienser
Potatispuré
Citron- och gurksås
Rödingfilé
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Koka potatisen mjuk och mosa till en puré med smör och mjölk. Salta och peppra.
- Koka ihop vatten, fiskfond och cremè fraiche tills 4 dl återstår. Smaka av med citronsaft och salt. Skala och tärna gurkan i cm stora tärningar och lägg i såsen.
- Salta fisken och pensla en ugnsplåt med smör. Lägg på fisken och baka i ugn i ca 5-10 minuter. Ta ut fisken och dra försiktigt av skinnet.
- Koka upp såsen och tillsätt stenbitsrom. Servera rödingen med potatispuré och romsås. Garnera gärna med färsk dill.