Rödingfilé med spenatplättar
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Spenatplättar
- 2 påsar babyspenat á 65 g
- 1 msk smör
- 0,5 kruka basilika
- 2,5 dl glutenfritt mjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 3 ägg
- 1,5 dl laktosfri mjölk
- 0,5 tsk salt
Fetaostkräm
- 0,5 citron
- 150 g fetaost där innehåll av laktos är max 1g/100g
- 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
- svartpeppar
Röding
- 4 rödingfiléer eller regnbågsfilé
- salt och vitpeppar
- smör
- 0,5 citron
Ingredienser
Spenatplättar
Fetaostkräm
Röding
|
Instruktioner
- Fräs spenaten i 1 msk smör i en stekpanna 1-2 minuter. Den ska bara sjunka ihop och inte få färg. Låt svalna.
- Riv halva citronen med ett zestjärn eller på fina sidan av ett rivjärn. Mosa fetaost med en gaffel i en skål, rör ner yoghurt, finrivet citronskal och lite svartpeppar.
- Hacka spenat och basilika grovt. Blanda mjöl och bakpulver. Vispa ihop ägg och rör ner mjölblandning, mjölk och salt. Vänd ner spenat och basilika.
- Stek plättarna i ett plättlagg eller stekpanna i smör, ca 2 minuter per sida. Lägg upp på ett fat och täck med aluminiumfolie.
- Krydda fisken med salt och vitpeppar. Låt smör bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i fisken med skinnsidan nedåt och sänk värmen. Stek på svag värme i ca 8 minuter. Vänd fisken och stek ca 1-2 minuter till.
- Servera rödingen med spenatplättar, en klick fetaostkräm och en klyfta citron.
- Tips: Plättarna passar utmärkt till en lunch, servera med lite keso och sallad.