Rödingfilé med spenatplättar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Spenatplättar
  • 2 påsar babyspenat á 65 g
  • 1 msk smör
  • 0,5 kruka basilika
  • 2,5 dl glutenfritt mjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 1,5 dl laktosfri mjölk
  • 0,5 tsk salt
Fetaostkräm
  • 0,5 citron
  • 150 g fetaost där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • svartpeppar
Röding
  • 4 rödingfiléer eller regnbågsfilé
  • salt och vitpeppar
  • smör
  • 0,5 citron
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Spenatplättar
  • 2 påsar babyspenat á 65 g
  • 1 msk smör
  • 0,5 kruka basilika
  • 2,5 dl glutenfritt mjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 1,5 dl laktosfri mjölk
  • 0,5 tsk salt
Fetaostkräm
  • 0,5 citron
  • 150 g fetaost där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • svartpeppar
Röding
  • 4 rödingfiléer eller regnbågsfilé
  • salt och vitpeppar
  • smör
  • 0,5 citron
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Fräs spenaten i 1 msk smör i en stekpanna 1-2 minuter. Den ska bara sjunka ihop och inte få färg. Låt svalna.
  2. Riv halva citronen med ett zestjärn eller på fina sidan av ett rivjärn. Mosa fetaost med en gaffel i en skål, rör ner yoghurt, finrivet citronskal och lite svartpeppar.
  3. Hacka spenat och basilika grovt. Blanda mjöl och bakpulver. Vispa ihop ägg och rör ner mjölblandning, mjölk och salt. Vänd ner spenat och basilika.
  4. Stek plättarna i ett plättlagg eller stekpanna i smör, ca 2 minuter per sida. Lägg upp på ett fat och täck med aluminiumfolie.
  5. Krydda fisken med salt och vitpeppar. Låt smör bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i fisken med skinnsidan nedåt och sänk värmen. Stek på svag värme i ca 8 minuter. Vänd fisken och stek ca 1-2 minuter till.
  6. Servera rödingen med spenatplättar, en klick fetaostkräm och en klyfta citron.
  7. Tips: Plättarna passar utmärkt till en lunch, servera med lite keso och sallad.