Rosmarin & citronmarinerad fläskfilé med tomatsallad
Nötkött
Nötkött
Votes: 3
Betyg: 2.67
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
Marinad
  • 1 msk rosmarin finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 citron finrivet skal
  • 2 msk citronjuice färskpressad
Tomatsallad
  • 1 påse ruccolasallad
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 500 g körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk vitlöksolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • salt och svartpeppar
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
Marinad
  • 1 msk rosmarin finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 citron finrivet skal
  • 2 msk citronjuice färskpressad
Tomatsallad
  • 1 påse ruccolasallad
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 500 g körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk vitlöksolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • salt och svartpeppar
Nötkött
Nötkött
Votes: 3
Betyg: 2.67
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Putsa fläskfilén och skär i fyra bitar. Lägg bitarna i en plastpåse och banka med handen så dom blir ca 1,5 cm tjocka. Salta och peppra.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden, häll sedan i marinaden i påsen och låt marinera i minst 10 minuter.
  3. Häll upp ruccolasalladen i en skål. Finhacka salladslöken, halvera tomaterna och riv basilikabladen i mindre bitar. Blanda ner i rucolan. Rör ihop olja, vitlökskolja, vinäger, socker, salt och peppar och vänd ner i salladen.
  4. Stek eller grilla filén i 4-5 minuter på varje sida, servera med salladen.