Rosmarin & citronmarinerad fläskfilé med tomatsallad
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
Marinad
- 1 msk rosmarin finhackad
- 1 msk olivolja
- 0,5 citron finrivet skal
- 2 msk citronjuice färskpressad
Tomatsallad
- 1 påse ruccolasallad
- 2 salladslökar gröna delen
- 500 g körsbärstomater
- 1 kruka basilika
- 1 msk olivolja
- 0,5 tsk vitlöksolja
- 2 msk rödvinsvinäger
- 2 tsk strösocker
- salt och svartpeppar
Ingredienser
Marinad
Tomatsallad
|
Instruktioner
- Putsa fläskfilén och skär i fyra bitar. Lägg bitarna i en plastpåse och banka med handen så dom blir ca 1,5 cm tjocka. Salta och peppra.
- Blanda alla ingredienser till marinaden, häll sedan i marinaden i påsen och låt marinera i minst 10 minuter.
- Häll upp ruccolasalladen i en skål. Finhacka salladslöken, halvera tomaterna och riv basilikabladen i mindre bitar. Blanda ner i rucolan. Rör ihop olja, vitlökskolja, vinäger, socker, salt och peppar och vänd ner i salladen.
- Stek eller grilla filén i 4-5 minuter på varje sida, servera med salladen.