Nötkött
Rosmarin & citronmarinerad fläskfilé med tomatsallad
Nötkött
Rosmarin & citronmarinerad fläskfilé med tomatsallad
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 600g fläskfilé
  • salt och peppar
Marinad
  • 1msk rosmarinfinhackad
  • 1msk olivolja
  • 0,5 citronfinrivet skal
  • 2msk citronjuicefärskpressad
Tomatsallad
  • 1påse ruccolasallad
  • 2 salladslökargröna delen
  • 500g körsbärstomater
  • 1kruka basilika
  • 1msk olivolja
  • 0,5tsk vitlöksolja
  • 2msk rödvinsvinäger
  • 2tsk strösocker
  • salt och svartpeppar
Instruktioner
  1. Putsa fläskfilén och skär i fyra bitar. Lägg bitarna i en plastpåse och banka med handen så dom blir ca 1,5 cm tjocka. Salta och peppra.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden, häll sedan i marinaden i påsen och låt marinera i minst 10 minuter.
  3. Häll upp ruccolasalladen i en skål. Finhacka salladslöken, halvera tomaterna och riv basilikabladen i mindre bitar. Blanda ner i rucolan. Rör ihop olja, vitlökskolja, vinäger, socker, salt och peppar och vänd ner i salladen.
  4. Stek eller grilla filén i 4-5 minuter på varje sida, servera med salladen.