Rosmarinkyckling med tomatsås
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 2 msk olivolja
- 8 kycklinglårfiléer
- 4 kvistar rosmarin finhackad
- 1 morot fint tärnad
- 1 stjälkselleri fint skivad
- 1 msk vitlöksolja
- 3 ansjovisfiléer hackade
- 1 burk krossade tomater á 400 g
- 1 msk kapris avrunna
- 1 dl torrt vitt vin kan bytas ut mot vatten
- salt och peppar
- 4 port glutenfri pasta
Ingredienser
|
Instruktioner
- Värm hälften av oljan i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Tillsätt hälften av rosmarinen. Rör om, ta upp kycklingen och ställ åt sidan.
- Värm resten av oljan i samma panna. Tillsätt morötter och selleri och fräs ca 5 minuter tills de mjuknat. Tillsätt vitlöksolja, ansjovis och resten av rosmarinen. Fräs i några minuter tills det doftar ordentligt. Häll i tomaterna, kapris och vinet. Koka upp, och lägg sedan tillbaka kycklingbitarna i grytan, salta och peppra. Täck med lock, sjud i ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Servera med en sallad och ett gott bröd.