Rosmarinkyckling med tomatsås
fågel
fågel
Votes: 2
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 msk olivolja
  • 8 kycklinglårfiléer
  • 4 kvistar rosmarin finhackad
  • 1 morot fint tärnad
  • 1 stjälkselleri fint skivad
  • 1 msk vitlöksolja
  • 3 ansjovisfiléer hackade
  • 1 burk krossade tomater á 400 g
  • 1 msk kapris avrunna
  • 1 dl torrt vitt vin kan bytas ut mot vatten
  • salt och peppar
  • 4 port glutenfri pasta
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 msk olivolja
  • 8 kycklinglårfiléer
  • 4 kvistar rosmarin finhackad
  • 1 morot fint tärnad
  • 1 stjälkselleri fint skivad
  • 1 msk vitlöksolja
  • 3 ansjovisfiléer hackade
  • 1 burk krossade tomater á 400 g
  • 1 msk kapris avrunna
  • 1 dl torrt vitt vin kan bytas ut mot vatten
  • salt och peppar
  • 4 port glutenfri pasta
fågel
fågel
Votes: 2
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Värm hälften av oljan i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Tillsätt hälften av rosmarinen. Rör om, ta upp kycklingen och ställ åt sidan.
  2. Värm resten av oljan i samma panna. Tillsätt morötter och selleri och fräs ca 5 minuter tills de mjuknat. Tillsätt vitlöksolja, ansjovis och resten av rosmarinen. Fräs i några minuter tills det doftar ordentligt. Häll i tomaterna, kapris och vinet. Koka upp, och lägg sedan tillbaka kycklingbitarna i grytan, salta och peppra. Täck med lock, sjud i ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Servera med en sallad och ett gott bröd.