Rosmarinstekt lamm med grönsaksflarn
Saftigt, frasigt och krämigt gott är denna läckra rätt!
Tillagningstid | 80 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Lammrostbiff
- 1 kruka rosmarin
- 600 g Lammrostbiff
- smör
- salt och peppar
- 2 msk ramslök
Grönsaksflarn
- 1 dl soltorkade tomater strimlade
- 250 g glutenfri smördeg
- 1 burk tapenade à 130 g, Matric
- 1 zucchini
- 1 salladslök gröna delen
- 2 msk olivolja
- 2 dl parmesanost finriven
Fänkålssallad
- 1 kruka persilja
- 2 fänkål
- 2 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
Ingredienser
Lammrostbiff
Grönsaksflarn
Fänkålssallad
|
Instruktioner
Lammrostbiff
- Sätt ugnen på 175°C.
- Grovhacka rosmarin. Bryn rostbiffen runtom i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
- Lägg den i en ugnssäker form. Rubba in rosmarin och ramslök i köttet. Sätt formen mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills köttets innertemperatur är 58°C.
- Låt örterna vara kvar på köttet och linda in det i fuktat smörpapper och låt vila. Skiva upp köttet strax innan servering.
Grönsaksflarn
- Sätt ugnen på 200˚C.
- Låt smördegen tina. Rulla sedan ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper under. Nagga hela degen med en gaffel. Bred ut tapenaden på degen. Grädda flarnet mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Skär zucchinin i 1/2 cm tjocka skivor och finhacka salladslöken. Stek grönsakerna (inte tomaterna) lite fort i olivolja i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar. Fördela zucchini, salladslök och tomater på den förgräddade smördegen. Riv osten och strö på. (Hit kan man förbereda flarnet. Värm det strax innan servering.) Sätt ugnen på 200°C. Värm flarnet mitt i ugnen ca 5 minuter eller tills osten smält.
Fänkålssallad
- Hacka persiljan. Skiva fänkålen tunt, gärna med en mandolin. Blanda fänkål, olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar och vänd ner persiljan.