Rosmarinstekt lamm med grönsaksflarn
Saftigt, frasigt och krämigt gott är denna läckra rätt!
Rosmarinstekt lamm med grönsaksflarn
Saftigt, frasigt och krämigt gott är denna läckra rätt!
Portioner
6port
Tillagningstid
80min
Portioner
6port
Tillagningstid
80min
Ingredienser
Lammrostbiff
  • 1 kruka rosmarin
  • 600g Lammrostbiff
  • smör
  • salt och peppar
  • 2msk ramslök
Grönsaksflarn
  • 1dl soltorkade tomaterstrimlade
  • 250g glutenfri smördeg
  • 1burk tapenadeà 130 g, Matric
  • 1 zucchini
  • 1 salladslökgröna delen
  • 2msk olivolja
  • 2dl parmesanostfinriven
Fänkålssallad
  • 1kruka persilja
  • 2 fänkål
  • 2msk olivolja
  • 1msk vitvinsvinäger
Ramslökssmetana
  • 6blad ramslökfinhackade, eller 1 tsk torkad
  • 4dl smetana
  • salt och peppar
Instruktioner
Lammrostbiff
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Grovhacka rosmarin. Bryn rostbiffen runtom i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg den i en ugnssäker form. Rubba in rosmarin och ramslök i köttet. Sätt formen mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills köttets innertemperatur är 58°C.
  4. Låt örterna vara kvar på köttet och linda in det i fuktat smörpapper och låt vila. Skiva upp köttet strax innan servering.
Grönsaksflarn
  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Låt smördegen tina. Rulla sedan ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper under. Nagga hela degen med en gaffel. Bred ut tapenaden på degen. Grädda flarnet mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. Skär zucchinin i 1/2 cm tjocka skivor och finhacka salladslöken. Stek grönsakerna (inte tomaterna) lite fort i olivolja i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar. Fördela zucchini, salladslök och tomater på den förgräddade smördegen. Riv osten och strö på. (Hit kan man förbereda flarnet. Värm det strax innan servering.) Sätt ugnen på 200°C. Värm flarnet mitt i ugnen ca 5 minuter eller tills osten smält.
Fänkålssallad
  1. Hacka persiljan. Skiva fänkålen tunt, gärna med en mandolin. Blanda fänkål, olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar och vänd ner persiljan.
Ramslökssmetana
  1. Finhacka ramslöken och blanda med smetana. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Servera lammrostbiffen med grönsaksflarn, fänkålssallad och smetana.