Rostad kyckling med pumpa, feta och oliver
fågel
fågel
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 300 g pumpa t ex hokkaido
  • 1 zucchini
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 dl kalamata oliver
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 1 kg kycklingklubbor
  • 1 citron skalet
  • 150 g fetaost där innehållet av laktos är max 1g/100g
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 300 g pumpa t ex hokkaido
  • 1 zucchini
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 dl kalamata oliver
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 1 kg kycklingklubbor
  • 1 citron skalet
  • 150 g fetaost där innehållet av laktos är max 1g/100g
fågel
fågel
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär pumpan i tärningar och zucchinin i skivor. Lägg pumpa, zucchini, tomater och oliver i en ugnssäker form. Blanda med olivolja, salt och peppar.
  3. Bryn kycklingen runt om i olivolja. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen ovanpå grönsakerna i formen. Strö över citronskal. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  4. Ta ut och smula över fetaosten. Ställ tillbaka i ugnen ca 5 minuter.