Rostad pumpasallad med mathavre
Om du inte hittar muscat- eller hokkaidopumpa kan du ta en mindre mängd butternutpumpa. Mathavre är ett fiberrikt alternativ till ris. Vegan? Ersätt fetaosten med ett veganskt alternativ.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Dela pumpan i klyftor och skär bort skal och kärnor. Skär köttet i stora tärningar. Lägg dem på en plåt, salta, peppra och ringla över lite olivolja. Rosta i ugnen i ca 20 minuter.
- Koka mathavren enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Skiva majrovan tunt, gärna med en mandolin, och lägg skivorna i iskallt vatten. Kärna ur granatäpplet och rosta pumpafröna i en torr stekpanna.
- Lägg upp mangold eller babyspenat på ett serveringsfat och lägg på mathavre och ugnsrostad pumpa.
- Toppa med smulad fetaost, granatäppelkärnor, nymalen svartpeppar, rostade pumpafrön, flingsalt och crema di balsamico.
Receptanteckningar
Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”
Fotograf: Ulrika Pousette.