Rostad pumpasallad med mathavre
Om du inte hittar muscat- eller hokkaidopumpa kan du ta en mindre mängd butternutpumpa. Mathavre är ett fiberrikt alternativ till ris. Vegan? Ersätt fetaosten med ett veganskt alternativ.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 muscat- eller hokkaidopumpa
  • olivolja
  • 2 port mathavre
  • 1 liten majrova
  • ½ granatäpple
  • ½ dl pumpafrön
  • 120 g mangold eller babyspenat
  • 150 g fetaost där innehållet av laktos är max 1 g/100 g
  • crema di balsamico
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 muscat- eller hokkaidopumpa
  • olivolja
  • 2 port mathavre
  • 1 liten majrova
  • ½ granatäpple
  • ½ dl pumpafrön
  • 120 g mangold eller babyspenat
  • 150 g fetaost där innehållet av laktos är max 1 g/100 g
  • crema di balsamico
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela pumpan i klyftor och skär bort skal och kärnor. Skär köttet i stora tärningar. Lägg dem på en plåt, salta, peppra och ringla över lite olivolja. Rosta i ugnen i ca 20 minuter.
  2. Koka mathavren enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Skiva majrovan tunt, gärna med en mandolin, och lägg skivorna i iskallt vatten. Kärna ur granatäpplet och rosta pumpafröna i en torr stekpanna.
  3. Lägg upp mangold eller babyspenat på ett serveringsfat och lägg på mathavre och ugnsrostad pumpa.
  4. Toppa med smulad fetaost, granatäppelkärnor, nymalen svartpeppar, rostade pumpafrön, flingsalt och crema di balsamico.
Receptanteckningar

Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”

Fotograf: Ulrika Pousette.