Rostad Ratatouille Kyckling
OBS! Enligt senaste analyserna är tomat begränsat till max 70 g och röd paprika max 60 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Tillagningstid | 60 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 2 röda paprikor urkärnade och skurna i bitar
- 1 zucchini skuren i små bitar
- 1 aubergine skuren i små bitar
- 4 tomater halverade
- 4 msk olivolja
- 1 msk vitlöksolja
- 4 kycklingbröst eller 8 lår gärna med skinn
- 6 kvistar rosmarin
- 6 kvistar timjan
- salt och peppar
Ingredienser
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla grönsaker och tomater på en ugnsplåt. Häll över olivolja och vitlöksolja och blanda runt ordentligt.
- Lägg kycklingbrösten, med skinnsidan uppåt, ovanpå grönsakerna och strö över rosmarin och timjan. Krydda med salt och svartpeppar och ringla över lite extra olivolja.
- Sätt in mitt i ugnen i ca 35 minuter, tills grönsakerna är mjuka och kycklingen gyllene.