Rostad Ratatouille Kyckling
OBS! Enligt senaste analyserna är tomat begränsat till max 70 g och röd paprika max 60 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Votes: 2
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 60 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 röda paprikor urkärnade och skurna i bitar
  • 1 zucchini skuren i små bitar
  • 1 aubergine skuren i små bitar
  • 4 tomater halverade
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vitlöksolja
  • 4 kycklingbröst eller 8 lår gärna med skinn
  • 6 kvistar rosmarin
  • 6 kvistar timjan
  • salt och peppar
Tillagningstid 60 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 röda paprikor urkärnade och skurna i bitar
  • 1 zucchini skuren i små bitar
  • 1 aubergine skuren i små bitar
  • 4 tomater halverade
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vitlöksolja
  • 4 kycklingbröst eller 8 lår gärna med skinn
  • 6 kvistar rosmarin
  • 6 kvistar timjan
  • salt och peppar
Votes: 2
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla grönsaker och tomater på en ugnsplåt. Häll över olivolja och vitlöksolja och blanda runt ordentligt.
  2. Lägg kycklingbrösten, med skinnsidan uppåt, ovanpå grönsakerna och strö över rosmarin och timjan. Krydda med salt och svartpeppar och ringla över lite extra olivolja.
  3. Sätt in mitt i ugnen i ca 35 minuter, tills grönsakerna är mjuka och kycklingen gyllene.