Rostad Ratatouille Kyckling
OBS! Enligt senaste analyserna är tomat begränsat till max 70 g och röd paprika max 60 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Rostad Ratatouille Kyckling
OBS! Enligt senaste analyserna är tomat begränsat till max 70 g och röd paprika max 60 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Portioner
4port
Tillagningstid
60min
Portioner
4port
Tillagningstid
60min
Ingredienser
  • 2 röda paprikorurkärnade och skurna i bitar
  • 1 zucchiniskuren i små bitar
  • 1 aubergineskuren i små bitar
  • 4 tomaterhalverade
  • 4msk olivolja
  • 1msk vitlöksolja
  • 4 kycklingbröst eller 8 lårgärna med skinn
  • 6kvistar rosmarin
  • 6kvistar timjan
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla grönsaker och tomater på en ugnsplåt. Häll över olivolja och vitlöksolja och blanda runt ordentligt.
  2. Lägg kycklingbrösten, med skinnsidan uppåt, ovanpå grönsakerna och strö över rosmarin och timjan. Krydda med salt och svartpeppar och ringla över lite extra olivolja.
  3. Sätt in mitt i ugnen i ca 35 minuter, tills grönsakerna är mjuka och kycklingen gyllene.