Rostade körsbärstomater på kvist
Körsbärstomater som får en intensiv och söt smak när du rostar dem i ugnen. Enkelt och gott tillbehör, funkar lika bra till kött, fisk eller vegetariskt.
Rostade körsbärstomater på kvist
Körsbärstomater som får en intensiv och söt smak när du rostar dem i ugnen. Enkelt och gott tillbehör, funkar lika bra till kött, fisk eller vegetariskt.
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 250g körsbärstomater på kvist
  • olivolja
  • vitlöksolja
  • några kvistar rosmarin
  • några kvistar timjan
  • 2krm socker(kan uteslutas)
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg körsbärstomaterna på kvist på bakplåtspapper i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och droppa några droppar vitlöksolja. Strö över färsk rosmarin, timjan, socker, salta och peppar. Tillaga i nedre delen av ugnen i ca 15- 20 minuter.
  3. Går även bra att tillaga tomaterna under lock på grillen. Lägg även gärna en kvist rosmarin i glödbädden för extra smak på tex det grillade köttet.