Rotsakspytt med inlagda rödbetor och ägg
Man tager vad man haver stämmer bra in på den här rätten – ta de grönsaker du har hemma. Inlagda rödbetor går bra att äta eftersom de är syrade och därför snälla mot magen. Vegan? Uteslut äggen.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 8 potatisar
  • 4 palsternackor
  • ½ rotselleri
  • 2 stora morötter
  • olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Till servering
  • stekta ägg
  • inlagda rödbetor
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 8 potatisar
  • 4 palsternackor
  • ½ rotselleri
  • 2 stora morötter
  • olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Till servering
  • stekta ägg
  • inlagda rödbetor
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 220 grader. Finhacka salladslöken. Skala och skär potatis och rotsaker i 1 cm stora kuber. Lägg allt på en plåt och ringla över olivolja. Salta och peppra. Krydda med timjan och rosmarin och rör om ordentligt.
  2. Tillaga mitt i ugnen ca 20–25 minuter, rör om då och då. Servera pytten med stekta ägg och inlagda rödbetor.
Receptanteckningar

Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”

Fotograf: Ulrika Pousette.