Rotsakspytt med inlagda rödbetor och ägg
Man tager vad man haver stämmer bra in på den här rätten – ta de grönsaker du har hemma. Inlagda rödbetor går bra att äta eftersom de är syrade och därför snälla mot magen. Vegan? Uteslut äggen.
Rotsakspytt med inlagda rödbetor och ägg
Man tager vad man haver stämmer bra in på den här rätten – ta de grönsaker du har hemma. Inlagda rödbetor går bra att äta eftersom de är syrade och därför snälla mot magen. Vegan? Uteslut äggen.
Portioner
4port
Portioner
4port
Ingredienser
  • 2 salladslökargröna delen
  • 8 potatisar
  • 4 palsternackor
  • ½ rotselleri
  • 2 stora morötter
  • olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Till servering
  • stekta ägg
  • inlagda rödbetor
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 220 grader. Finhacka salladslöken. Skala och skär potatis och rotsaker i 1 cm stora kuber. Lägg allt på en plåt och ringla över olivolja. Salta och peppra. Krydda med timjan och rosmarin och rör om ordentligt.
  2. Tillaga mitt i ugnen ca 20–25 minuter, rör om då och då. Servera pytten med stekta ägg och inlagda rödbetor.
Receptanteckningar

Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”

Fotograf: Ulrika Pousette.