Rotsellerisoppa
Rotselleri är billigt och finns nästan alltid att få tag på. Smaken är len och passar perfekt i en soppa. Soppan går jättebra att frysa in, så gör ordentligt med soppa när du ändå är igång. Vegan? Byt ut grädden mot ris- eller havregrädde.
Instruktioner
- Skala och skär rotselleri, ingefära och morötter grovt. Hacka salladslöken och fräs tillsammans med ingefäran i vitlöksolja och olivolja i en större kastrull eller gryta.
- Lägg i rotselleri och morot och fräs några minuter.
- Tillsätt vatten, grädde, vitvinsvinäger, grönsaksfond, soja och sambal oelek. Låt koka på svag värme under lock ca 20 minuter.
- Mixa soppan slät innan servering och smaka av med salt. Servera med ett gott bröd.
Receptanteckningar
Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”
Fotograf: Ulrika Pousette.