Rotsellerisoppa
Rotselleri är billigt och finns nästan alltid att få tag på. Smaken är len och passar perfekt i en soppa. Soppan går jättebra att frysa in, så gör ordentligt med soppa när du ändå är igång. Vegan? Byt ut grädden mot ris- eller havregrädde.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 kg rotselleri
  • 5 cm ingefära
  • 3 morötter
  • 2 salladslökar gröna delen
  • ev. 1 tsk koncentrerad vitlöksolja
  • olivolja
  • 1,3 liter vatten
  • 3 dl laktosfri grädde
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 2 msk lökfri grönsaksfond
  • 2 msk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 kg rotselleri
  • 5 cm ingefära
  • 3 morötter
  • 2 salladslökar gröna delen
  • ev. 1 tsk koncentrerad vitlöksolja
  • olivolja
  • 1,3 liter vatten
  • 3 dl laktosfri grädde
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 2 msk lökfri grönsaksfond
  • 2 msk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skala och skär rotselleri, ingefära och morötter grovt. Hacka salladslöken och fräs tillsammans med ingefäran i vitlöksolja och olivolja i en större kastrull eller gryta.
  2. Lägg i rotselleri och morot och fräs några minuter.
  3. Tillsätt vatten, grädde, vitvinsvinäger, grönsaksfond, soja och sambal oelek. Låt koka på svag värme under lock ca 20 minuter.
  4. Mixa soppan slät innan servering och smaka av med salt. Servera med ett gott bröd.
Receptanteckningar

Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”

Fotograf: Ulrika Pousette.