Rustik kycklinggryta
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 0,5 aubergine
  • olivolja
  • 150 g haricots verts
  • 800 g kycklinglår benfria utan skinn
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 160 g spenat
  • 1 grön chili
  • 3 tsk vitlöksolja
  • 3 tsk kummin mald
  • 0,5 tsk gurkmeja mald
  • 0,25 tsk kryddnejlika mald
  • 2 tsk ingefära riven
  • 1 burk krossade tomater á 400 g
  • 4 port basmatiris
  • salt och peppar
  • 1 nypa socker
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 0,5 aubergine
  • olivolja
  • 150 g haricots verts
  • 800 g kycklinglår benfria utan skinn
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 160 g spenat
  • 1 grön chili
  • 3 tsk vitlöksolja
  • 3 tsk kummin mald
  • 0,5 tsk gurkmeja mald
  • 0,25 tsk kryddnejlika mald
  • 2 tsk ingefära riven
  • 1 burk krossade tomater á 400 g
  • 4 port basmatiris
  • salt och peppar
  • 1 nypa socker
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skär auberginen i ½ cm tjocka skivor och dela dem på mitten. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek auberginen några minuter tills den fått fin färg och är lite mjuk. Salta och peppra. Blanchera haricots vertsen i lättsaltat vatten.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar. Skölj och finhacka purjolöken. Grovhacka spenaten, ta ur kärnorna ur chilin och finhacka.
  3. Bryn kycklingen i vitlöksolja på medelhög värme i en stekpanna. Ta ur kycklingen och lägg åt sidan. Tillsätt purjolök, kummin, kryddnejlika, gurkmeja och ingefära. Rör om och häll ner spenaten, stek ca 2 minuter. Tillsätt krossade tomater och chili, rör om ordentligt.
  4. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt försiktigt sjuda 20-25 minuter på låg värme.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Smaka av grytan med salt och peppar och eventuellt en nypa socker.
  6. Servera kycklinggrytan med ris, haricoverts och grillad aubergine.