Saffransbiscotti med tranbär och pecannötter
Saffransbiscotti är både enkelt och gott att baka! En perfekt julklapp eller present som förgyller!
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 90 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 90 g pecannötter
  • 2 ägg
  • 0,5 dl råsocker
  • 2 pkt saffran
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl torkade tranbär
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl havremjöl
  • 1,5 dl rismjöl
  • 1 äggula
Tillagningstid 90 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 90 g pecannötter
  • 2 ägg
  • 0,5 dl råsocker
  • 2 pkt saffran
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl torkade tranbär
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl havremjöl
  • 1,5 dl rismjöl
  • 1 äggula
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Hacka pecannötterna grovt. Blanda nötter, ägg, råsocker, saffran, salt och tranbär. Blanda bakpulver med havremjöl och rismjöl och tillsätt i äggsmeten.
  3. Rulla degen till en boll och dela den i 3 delar. Rulla delarna till rullar som du lägger på en bakpappersklädd plåt och plattar ut. Pensla med äggula. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  4. Sänk värmen till 100 grader. Ta ut och skär skorporna medan de fortfarande är varma i sneda ca 2 cm breda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten. Rosta skorporna i ugnen i ca 30-40 minuter.