Saffransbiscotti med tranbär och pecannötter
Saffransbiscotti är både enkelt och gott att baka! En perfekt julklapp eller present som förgyller!
Saffransbiscotti med tranbär och pecannötter
Saffransbiscotti är både enkelt och gott att baka! En perfekt julklapp eller present som förgyller!
Portioner
30st
Tillagningstid
90min
Portioner
30st
Tillagningstid
90min
Ingredienser
  • 90g pecannötter
  • 2 ägg
  • 0,5dl råsocker
  • 2pkt saffran
  • 1tsk salt
  • 1,5dl torkade tranbär
  • 1tsk bakpulver
  • 2dl havremjöl
  • 1,5dl rismjöl
  • 1 äggula
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Hacka pecannötterna grovt. Blanda nötter, ägg, råsocker, saffran, salt och tranbär. Blanda bakpulver med havremjöl och rismjöl och tillsätt i äggsmeten.
  3. Rulla degen till en boll och dela den i 3 delar. Rulla delarna till rullar som du lägger på en bakpappersklädd plåt och plattar ut. Pensla med äggula. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  4. Sänk värmen till 100 grader. Ta ut och skär skorporna medan de fortfarande är varma i sneda ca 2 cm breda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten. Rosta skorporna i ugnen i ca 30-40 minuter.