Saffranskola
En mjuk-seg kola med lagom mycket smak av saffran.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Passiv tid 4 tim
Portioner
st
Ingredienser
  • 1 vaniljstång
  • 1 g saffran
  • 1,5 dl laktosfri grädde
  • 100 g smör
  • 3 dl rörsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 0,5 tsk Flingsalt
  • florsocker
Tillagningstid 30 min
Passiv tid 4 tim
Portioner
st
Ingredienser
  • 1 vaniljstång
  • 1 g saffran
  • 1,5 dl laktosfri grädde
  • 100 g smör
  • 3 dl rörsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 0,5 tsk Flingsalt
  • florsocker
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Snitta och skrapa ur vaniljstången. Lägg stång och vaniljfrön i en tjockbottnad kastrull, slå i övriga ingredienser utom florsocker.
  2. Koka upp och låt koka tills smeten kommit upp i 120 grader, eller klarar kulprovet. (Häll lite av smeten i kallt vatten och för ihop till en kula. Håller kulan ihop är kolan klar.)
  3. Häll upp kolan i en bakform 20 x 20 cm med bakplåtspapper och låt svalna i rumstemperatur minst 4 timmar.
  4. Skär upp kolan i önskad storlek, lägg i en bunke och pudra över florsocker, rör om försiktigt så att alla sidor täcks.
  5. Lägg kolorna i en burk eller linda in dem i bakplåtspapper till små kolor.