Salade Nicoise
Perfekt lunchmat året runt. Använd färsk tonfisk eller konserverad beroende på smak och tillgång. Servera med ett gott bröd, till exempel dinkelsurdegsbröd.
Tillagningstid | 50 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 8 potatisar
- 4 ägg
- 1 kruka romansallad
- 1 ask cocktailtomater à 250 g
- 1 liten gurka
- 1 röd paprika
- 200 g frysta eller färska haricots verts
- 2 burkar tonfisk i vatten à 200 g
- 20 kalamataoliver
Dressing
- 1 dl olivolja
- 0,5 dl vitvinsvinäger
- 2 tsk dijonsenap
- 2 msk vatten
- salt och svartpeppar
Ingredienser
Dressing
|
Instruktioner
- Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Koka äggen, skala dem och skär i klyftor.
- Skär romansallad, tomater, gurka och paprika i mindre bitar. Koka haricots verts några minuter i lättsaltat vatten.
- Lägg upp sallad och grönsaker på ett stort fat. Toppa med haricots verts, tonfisk, oliver, ägg och skivad kokt potatis.
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Ringla dressingen över salladen, smaka av med salt och peppar.