Salade Nicoise
Perfekt lunchmat året runt. Använd färsk tonfisk eller konserverad beroende på smak och tillgång. Servera med ett gott bröd, till exempel dinkelsurdegsbröd.
Salade Nicoise
Perfekt lunchmat året runt. Använd färsk tonfisk eller konserverad beroende på smak och tillgång. Servera med ett gott bröd, till exempel dinkelsurdegsbröd.
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Ingredienser
  • 8 potatisar
  • 4 ägg
  • 1 kruka romansallad
  • 1ask cocktailtomaterà 250 g
  • 1liten gurka
  • 1 röd paprika
  • 200g frysta eller färska haricots verts
  • 2burkar tonfisk i vattenà 200 g
  • 20 kalamataoliver
Dressing
  • 1dl olivolja
  • 0,5dl vitvinsvinäger
  • 2tsk dijonsenap
  • 2msk vatten
  • salt och svartpeppar
Instruktioner
  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Koka äggen, skala dem och skär i klyftor.
  2. Skär romansallad, tomater, gurka och paprika i mindre bitar. Koka haricots verts några minuter i lättsaltat vatten.
  3. Lägg upp sallad och grönsaker på ett stort fat. Toppa med haricots verts, tonfisk, oliver, ägg och skivad kokt potatis.
  4. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Ringla dressingen över salladen, smaka av med salt och peppar.