Salade Nicoise
Perfekt lunchmat året runt. Använd färsk tonfisk eller konserverad beroende på smak och tillgång. Servera med ett gott bröd, till exempel dinkelsurdegsbröd.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 8 potatisar
  • 4 ägg
  • 1 kruka romansallad
  • 1 ask cocktailtomater à 250 g
  • 1 liten gurka
  • 1 röd paprika
  • 200 g frysta eller färska haricots verts
  • 2 burkar tonfisk i vatten à 200 g
  • 20 kalamataoliver
Dressing
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk vatten
  • salt och svartpeppar
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 8 potatisar
  • 4 ägg
  • 1 kruka romansallad
  • 1 ask cocktailtomater à 250 g
  • 1 liten gurka
  • 1 röd paprika
  • 200 g frysta eller färska haricots verts
  • 2 burkar tonfisk i vatten à 200 g
  • 20 kalamataoliver
Dressing
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk vatten
  • salt och svartpeppar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Koka äggen, skala dem och skär i klyftor.
  2. Skär romansallad, tomater, gurka och paprika i mindre bitar. Koka haricots verts några minuter i lättsaltat vatten. Lägg upp sallad och grönsaker på ett stort fat. Toppa med haricots verts, tonfisk, oliver, ägg och skivad kokt potatis.
  3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Ringla dressingen över salladen, smaka av med salt och peppar.