Nötkött
Sallad med kalv, färskpotatis och rädisor
Nötkött
Sallad med kalv, färskpotatis och rädisor
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 1kruka kruka romansallad
  • 1knippe knippe rädisor
  • 12 plommon- eller körsbärstomater
  • 6 kokta potatisarfärsk eller vanlig
  • 3msk vinäger
  • 3msk dijonsenap
  • 1,5dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 4skivor kalvkötttunna, av innanlår (ca 200 g)
  • smör
  • 1ask krasse
Instruktioner
  1. Skölj sallad, rädisor och tomater. Skär rädisor och tomater till kvartar. Skiva potatisen och riv salladen grovt.
  2. Rör ihop vinäger, dijonsenap, olivolja, salt och peppar i en bunke. Vänd ner sallad och grönsaker i dressingen och lägg upp på ett stort fat.
  3. Badda kalvköttet torrt med papper. Stek på hög värme i lite smör, ca ½ minut (beroende på önskad stekgrad) på varje sida. Krydda väl med salt och svartpeppar.
  4. Toppa salladen med stekt kalvkött och strö över vattenkrasse. Servera med ett gott bröd.