Salsiccia med rostade rotfrukter
Nötkött
Nötkött
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
Rostade rotfrukter
  • 250 g rotselleri
  • 2 palsternackor
  • 3 morötter
  • 300 g potatis
  • olja
  • salt och peppar
Gräslökskräm
  • 0,5 kruka gräslök
  • 2 dl laktosfri crème fraiche
Korv
  • 600 g färsk salsicciakorv gärna smaksatt
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
Rostade rotfrukter
  • 250 g rotselleri
  • 2 palsternackor
  • 3 morötter
  • 300 g potatis
  • olja
  • salt och peppar
Gräslökskräm
  • 0,5 kruka gräslök
  • 2 dl laktosfri crème fraiche
Korv
  • 600 g färsk salsicciakorv gärna smaksatt
Nötkött
Nötkött
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala rotselleri, palsternackor och morötter, skär dem i mindre bitar. Skala och klyfta potatisen. Blanda alla rotfrukter med olivolja, salta och peppra. (Tillsätt eventuellt lite franska örter) Häll upp på en plåt och sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
  3. Hacka gräslöken och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek korven på medelvärme i olja i en stekpanna ca 12 minuter. Vänd då och då. Tänk på att korven är rå, och behöver genomstekas.
  5. Servera salsiccian med rostade rotfrukter och gräslökskräm.