Saltbakad rosépeppar lax med romsås
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port potatis
  • 1-2 msk rosépeppar
  • 4 portionsbitar lax med skinn
  • grovt salt
  • 2 dl laktosfri crème fraiche
  • 2 msk dill
  • 2 msk gräslök
  • 3 msk stenbitsrom
  • 1 knippe rädisor
  • 1 påse machesallad
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port potatis
  • 1-2 msk rosépeppar
  • 4 portionsbitar lax med skinn
  • grovt salt
  • 2 dl laktosfri crème fraiche
  • 2 msk dill
  • 2 msk gräslök
  • 3 msk stenbitsrom
  • 1 knippe rädisor
  • 1 påse machesallad
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skala potatisarna och dela dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen vila i kastrullen, lägg en bit hushållspapper under locket. Pressa potatisen precis innan servering.
  3. Krossa rosépeppar lätt i en mortel. Gnid in köttsidan på laxen med rosépepparn. Täck en ugnsfast form med grovsalt. Lägg laxen i formen med skinnsidan nedåt. Ställ in formen i mitten av ugnen ca 15-20 minter.
  4. Häll upp crème fraiche i en skål. Finhacka dill och gräslök och rör ner i crème fraichen. Vänd försiktigt ner stenbitsrom. Smaka eventuellt av med lite peppar.
  5. Skiva rädisor fint och blanda med machesallad i en skål. Ringla över lite olivolja, salt och peppar.
  6. Servera laxen med pressad potatis, sås och machesallad.