Saltbakad rosépeppar lax med romsås
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Skala potatisarna och dela dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen vila i kastrullen, lägg en bit hushållspapper under locket. Pressa potatisen precis innan servering.
- Krossa rosépeppar lätt i en mortel. Gnid in köttsidan på laxen med rosépepparn. Täck en ugnsfast form med grovsalt. Lägg laxen i formen med skinnsidan nedåt. Ställ in formen i mitten av ugnen ca 15-20 minter.
- Häll upp crème fraiche i en skål. Finhacka dill och gräslök och rör ner i crème fraichen. Vänd försiktigt ner stenbitsrom. Smaka eventuellt av med lite peppar.
- Skiva rädisor fint och blanda med machesallad i en skål. Ringla över lite olivolja, salt och peppar.
- Servera laxen med pressad potatis, sås och machesallad.