Semitorkade tomater
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 10 min
Passiv tid 3 tim
Portioner
Ingredienser
  • 500 g cocktailtomater
  • 3 msk olivolja extra virgin olivolja
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 6 kvistar oregano
  • 1 msk ramslök
  • 1 nypa socker
  • salt och peppar
Tillagningstid 10 min
Passiv tid 3 tim
Portioner
Ingredienser
  • 500 g cocktailtomater
  • 3 msk olivolja extra virgin olivolja
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 6 kvistar oregano
  • 1 msk ramslök
  • 1 nypa socker
  • salt och peppar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 125 grader (100 grader med varmluftsugn).
  2. Dela tomaterna på mitten och lägg dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Ringla över olivoljan och vitlöksoljan. Fördela oregano över tomaterna och strö över ramslök, socker, salt och färskmalen svartpeppar.
  4. Sätt in plåten mitt i ugnen i minst 2-3 timmar, så att tomater blir lite torrare och skrynkliga och därmed får hög och söt smak.
  5. Tips! Låt tomaterna svalna och lägg sedan ner dem i en väl rengjord glasburk. Slå på olivolja och vänd ner strimlad färsk ramslök. Sätt på locket och förvara i kylskåp. I kyl håller de cirka 1 vecka. När tomaterna är slut har du en extra härlig tomat- och ramslöksolja att använda.