Senapsöverbakad fisk med pumpasallad
Hokkaido är en mindre pumpasort med ett tunnare skal som inte behöver skalas. Hittar du inte pumpa går det bra att använda persiljerot eller palsternacka.
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 500 g vit fiskfilé t ex torsk
- 0,5 msk dijonsenap
- 3 msk sötstark senap
- 2 msk grov senap
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Pumpasallad
- 1 liten hokkaidopumpa
- 1 st kanelstång
- 2 msk olivolja
- 2 msk ljus sirap
- salt och svartpeppar
- 150 g fetaost (ev laktosfri)
- 2 msk hackad bladpersilja
Ingredienser
Pumpasallad
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°. Skär fisken i fyra portionsbitar. Blanda de olika senapssorterna, salt och svartpeppar. Bred senapsblandningen på fisken.
- Skär pumpan i mindre bitar, ca 2 x 2 cm. Lägg dem på en plåt med kanelstången och häll över oljan. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter.
- Sätt in fisken i ugnen de sista 15 minuterna. Ringla sirap över pumpan och toppa med smulad fetaost och hackad persilja.