Senapsöverbakad fisk med pumpasallad
Hokkaido är en mindre pumpasort med ett tunnare skal som inte behöver skalas. Hittar du inte pumpa går det bra att använda persiljerot eller palsternacka.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 500 g vit fiskfilé t ex torsk
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 3 msk sötstark senap
  • 2 msk grov senap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Pumpasallad
  • 1 liten hokkaidopumpa
  • 1 st kanelstång
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk ljus sirap
  • salt och svartpeppar
  • 150 g fetaost (ev laktosfri)
  • 2 msk hackad bladpersilja
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 500 g vit fiskfilé t ex torsk
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 3 msk sötstark senap
  • 2 msk grov senap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Pumpasallad
  • 1 liten hokkaidopumpa
  • 1 st kanelstång
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk ljus sirap
  • salt och svartpeppar
  • 150 g fetaost (ev laktosfri)
  • 2 msk hackad bladpersilja
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150°. Skär fisken i fyra portionsbitar. Blanda de olika senapssorterna, salt och svartpeppar. Bred senapsblandningen på fisken.
  2. Skär pumpan i mindre bitar, ca 2 x 2 cm. Lägg dem på en plåt med kanelstången och häll över oljan. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Sätt in fisken i ugnen de sista 15 minuterna. Ringla sirap över pumpan och toppa med smulad fetaost och hackad persilja.