Senapsöverbakad fisk med pumpasallad
Hokkaido är en mindre pumpasort med ett tunnare skal som inte behöver skalas. Hittar du inte pumpa går det bra att använda persiljerot eller palsternacka.
Senapsöverbakad fisk med pumpasallad
Hokkaido är en mindre pumpasort med ett tunnare skal som inte behöver skalas. Hittar du inte pumpa går det bra att använda persiljerot eller palsternacka.
Portioner
4portioner
Portioner
4portioner
Ingredienser
  • 500g vit fiskfilé t ex torsk
  • 0,5msk dijonsenap
  • 3msk sötstark senap
  • 2msk grov senap
  • 1tsk salt
  • 2krm svartpeppar
Pumpasallad
  • 1liten hokkaidopumpa
  • 1st kanelstång
  • 2msk olivolja
  • 2msk ljus sirap
  • salt och svartpeppar
  • 150g fetaost (ev laktosfri)
  • 2msk hackad bladpersilja
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150°. Skär fisken i fyra portionsbitar. Blanda de olika senapssorterna, salt och svartpeppar. Bred senapsblandningen på fisken.
  2. Skär pumpan i mindre bitar, ca 2 x 2 cm. Lägg dem på en plåt med kanelstången och häll över oljan. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Sätt in fisken i ugnen de sista 15 minuterna. Ringla sirap över pumpan och toppa med smulad fetaost och hackad persilja.