Senapsöverbakad fisk med pumpasallad
Senapsöverbakad fisk med pumpasallad
Portioner
4portioner
Portioner
4portioner
Ingredienser
  • 500g vit fiskfilé t ex torsk
  • 0,5msk dijonsenap
  • 3msk sötstark senap
  • 2msk grov senap
  • 1tsk salt
  • 2krm svartpeppar
Pumpasallad
  • 1liten hokkaidopumpa
  • 1st kanelstång
  • 2msk olivolja
  • 2msk ljus sirap
  • salt och svartpeppar
  • 150g fetaost (ev laktosfri)
  • 2msk hackad bladpersilja
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150°. Skär fisken i fyra portionsbitar. Blanda de olika senapssorterna, salt och svartpeppar. Bred senapsblandningen på fisken.
  2. Skär pumpan i mindre bitar, ca 2 x 2 cm. Lägg dem på en plåt med kanelstången och häll över oljan. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Sätt in fisken i ugnen de sista 15 minuterna. Ringla sirap över pumpan och toppa med smulad fetaost och hackad persilja.