Sill med ingefära och citron
God lökfri inlagd sill med smak av ingefära.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Passiv tid 1-2 dygn
Portioner
burk
Ingredienser
  • 2 burkar inläggningssill à 420 g
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 10 svartpepparkorn
  • 5 cm ingefära färsk
  • 20 cm purjolök gröna delen
  • 1,5 citroner finrivet skal
Tillagningstid 30 min
Passiv tid 1-2 dygn
Portioner
burk
Ingredienser
  • 2 burkar inläggningssill à 420 g
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 10 svartpepparkorn
  • 5 cm ingefära färsk
  • 20 cm purjolök gröna delen
  • 1,5 citroner finrivet skal
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka upp ättika, socker och vatten med pepparkorn. Låt sjuda ca 5 minuter. Ta från värmen och låt lagen kallna.
  2. Skala ingefära och ansa purjolöken. Skär ingefära och purjolök i tunna skivor.
  3. Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar. Varva sill med ingefära, purjolök och finrivet citronskal i en väl rengjord burk.
  4. Häll på lagen och sätt på lock. Låt stå i kylen 1–2 dygn före servering.