Sill med ingefära och citron
God lökfri inlagd sill med smak av ingefära.
Sill med ingefära och citron
God lökfri inlagd sill med smak av ingefära.
Portioner
1burk
Tillagningstid Passiv tid
30min 1-2dygn
Portioner
1burk
Tillagningstid Passiv tid
30min 1-2dygn
Ingredienser
  • 2 burkar inläggningssillà 420 g
  • 1dl ättiksprit12 %
  • 2dl socker
  • 3dl vatten
  • 10 svartpepparkorn
  • 5cm ingefärafärsk
  • 20cm purjolökgröna delen
  • 1,5 citronerfinrivet skal
Instruktioner
  1. Koka upp ättika, socker och vatten med pepparkorn. Låt sjuda ca 5 minuter. Ta från värmen och låt lagen kallna.
  2. Skala ingefära och ansa purjolöken. Skär ingefära och purjolök i tunna skivor.
  3. Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar. Varva sill med ingefära, purjolök och finrivet citronskal i en väl rengjord burk.
  4. Häll på lagen och sätt på lock. Låt stå i kylen 1–2 dygn före servering.