Sill med ingefära och citron
God lökfri inlagd sill med smak av ingefära.
Sill med ingefära och citron
God lökfri inlagd sill med smak av ingefära.
Recepttyp
Medlemsrecept
,
Recept
Måltid
Fisk/skaldjur
Portioner
1
burk
Tillagningstid
Passiv tid
30
min
1-2
dygn
Portioner
1
burk
Tillagningstid
Passiv tid
30
min
1-2
dygn
Ingredienser
2
burkar inläggningssill
à 420 g
1
dl
ättiksprit
12 %
2
dl
socker
3
dl
vatten
10
svartpepparkorn
5
cm
ingefära
färsk
20
cm
purjolök
gröna delen
1,5
citroner
finrivet skal
Instruktioner
Koka upp ättika, socker och vatten med pepparkorn. Låt sjuda ca 5 minuter. Ta från värmen och låt lagen kallna.
Skala ingefära och ansa purjolöken. Skär ingefära och purjolök i tunna skivor.
Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar. Varva sill med ingefära, purjolök och finrivet citronskal i en väl rengjord burk.
Häll på lagen och sätt på lock. Låt stå i kylen 1–2 dygn före servering.