Singapore Style Noodles
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 msk jordnötsolja
  • 2 msk ingefära riven
  • 1 röd chili finhackad
  • 2 tsk gurkmeja mald
  • 100 g bacon finstrimlad
  • 1 röd paprika strimlad
  • 1 morot tunna strimlor
  • 1 näve böngroddar
  • 300 g kokt kycklingbröst strimlad
  • 4 port risnudlar
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 4 msk soja
  • 4 msk ostronsås
  • 2 msk risvinsvinäger
  • 2-3 ägg lättvispade
  • sesamolja
  • rostade sesamfrön
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 msk jordnötsolja
  • 2 msk ingefära riven
  • 1 röd chili finhackad
  • 2 tsk gurkmeja mald
  • 100 g bacon finstrimlad
  • 1 röd paprika strimlad
  • 1 morot tunna strimlor
  • 1 näve böngroddar
  • 300 g kokt kycklingbröst strimlad
  • 4 port risnudlar
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 4 msk soja
  • 4 msk ostronsås
  • 2 msk risvinsvinäger
  • 2-3 ägg lättvispade
  • sesamolja
  • rostade sesamfrön
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Hetta upp en wok eller en stekpanna och tillsätt jordnötsolja.
  2. Fräs ingefära, chili och gurkmeja i några sekunder. Tillsätt bacon och fräs i 15-20 sekunder. Lägg i paprika, morötter, böngroddar och kokt kyckling. Stek ca 1 minut.
  3. Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Lägg nudlarna i wokpannan och rör om. Krydda med chiliflakes, sojasås, ostronsås och risvinsvinäger. Rör om ordentligt.
  4. Häll ner de uppvispade äggen i woken och rör försiktigt i 1 minut, eller tills äggen är genomstekta.
  5. Toppa med en skvätt sesamolja och rostade sesamfrön.