Singapore Style Noodles
Singapore Style Noodles
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 2msk jordnötsolja
  • 2msk ingefärariven
  • 1 röd chilifinhackad
  • 2tsk gurkmejamald
  • 100g baconfinstrimlad
  • 1 röd paprikastrimlad
  • 1 morottunna strimlor
  • 1näve böngroddar
  • 300g kokt kycklingbröststrimlad
  • 4port risnudlar
  • 0,5tsk chiliflakes
  • 4msk soja
  • 4msk ostronsås
  • 2msk risvinsvinäger
  • 2-3 ägglättvispade
  • sesamolja
  • rostade sesamfrön
Instruktioner
  1. Hetta upp en wok eller en stekpanna och tillsätt jordnötsolja.
  2. Fräs ingefära, chili och gurkmeja i några sekunder. Tillsätt bacon och fräs i 15-20 sekunder. Lägg i paprika, morötter, böngroddar och kokt kyckling. Stek ca 1 minut.
  3. Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Lägg nudlarna i wokpannan och rör om. Krydda med chiliflakes, sojasås, ostronsås och risvinsvinäger. Rör om ordentligt.
  4. Häll ner de uppvispade äggen i woken och rör försiktigt i 1 minut, eller tills äggen är genomstekta.
  5. Toppa med en skvätt sesamolja och rostade sesamfrön.