Skinka i grönpepparsås och ris
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 4 port ris
- 0,5 purjolök gröna delen
- 600 g skinka
- smör
- 1 tsk vitlöksolja
- 2 dl laktosfri matlagningsgrädde
- 2 msk kalvfond Bong
- 1 tsk grönpeppar
- 1,5 dl vatten
- 2 tsk maizena + 2 tsk vatten
- 1 msk dijonsenap
- salt
Kålsallad
- 0,5 citron saften
- 1 msk strösocker
- 400 g spetskål eller sommarvitkål
Ingredienser
Kålsallad
|
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skölj och finstrimla purjolöken. Strimla skinkan. Fräs purjolök i smör och vitlöksolja i ett par minuter i en stekpanna. Lägg i skinkan och bryn även den lite fort. Tillsätt grädde, fond, krossad grönpeppar och vatten. Låt puttra ihop ca 2–3 min. Red av med maizena utrört i lite vatten. Tillsätt senap och smaka av med salt.
- Rör ihop citronjuice och socker tills det löser sig. Strimla vitkålen fint och häll över citrondressingen.