Skinka i grönpepparsås och ris
Nötkött
Nötkött
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port ris
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 600 g skinka
  • smör
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 2 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 2 msk kalvfond Bong
  • 1 tsk grönpeppar
  • 1,5 dl vatten
  • 2 tsk maizena + 2 tsk vatten
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
Kålsallad
  • 0,5 citron saften
  • 1 msk strösocker
  • 400 g spetskål eller sommarvitkål
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port ris
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 600 g skinka
  • smör
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 2 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 2 msk kalvfond Bong
  • 1 tsk grönpeppar
  • 1,5 dl vatten
  • 2 tsk maizena + 2 tsk vatten
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
Kålsallad
  • 0,5 citron saften
  • 1 msk strösocker
  • 400 g spetskål eller sommarvitkål
Nötkött
Nötkött
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skölj och finstrimla purjolöken. Strimla skinkan. Fräs purjolök i smör och vitlöksolja i ett par minuter i en stekpanna. Lägg i skinkan och bryn även den lite fort. Tillsätt grädde, fond, krossad grönpeppar och vatten. Låt puttra ihop ca 2–3 min. Red av med maizena utrört i lite vatten. Tillsätt senap och smaka av med salt.
  3. Rör ihop citronjuice och socker tills det löser sig. Strimla vitkålen fint och häll över citrondressingen.