Nötkött
Skinka med salviasås och ugnsrostad potatis
Nötkött
Skinka med salviasås och ugnsrostad potatis
Portioner
4port
Tillagningstid
45min
Portioner
4port
Tillagningstid
45min
Ingredienser
Ugnsrostad potatis
  • 800g potatis
  • olivolja
  • Flingsalt
  • svartpeppar
Skinka
  • 600g skinka i bit
  • smör
  • salt och svartpeppar
  • 1msk glutenfri mjölmix
  • 1,5dl vatten
  • 1,5dl laktosfri grädde
  • 2msk kalvfondBong
  • 2tsk salvia
  • 1msk balsamvinäger
Sallad
  • 0,5 gurka
  • 2 morötter
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg på en plåt och ringla över lite olivolja, salta och peppra. Laga i ugnen ca 20 min.
  3. Skär köttet i 1,5 cm tjocka skivor och stek gyllenbrunt i smör. Salta och peppar. Ta upp köttet ur stekpannan och håll varmt. Häll på grädde, fond, salvia och balsamvinäger i stekpannan. Vispa ut mjölet med vattnet och tillsätt i såsen, låt koka upp. Lägg i skinkan i såsen och låt den puttra med några minuter.
  4. Skölj, skala och strimla gurka och morötter med potatisskalaren. Blanda till en sallad.
  5. Servera skinkan med salviasåsen, ugnsrostad potatis och sallad.