Smulpaj med rabarber
Votes: 2
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
paj
Ingredienser
Smuldeg
  • 1,5 dl rismjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 125 g smör
  • 1 dl socker
Fyllning
  • 500 g rabarber
  • 1-2 msk maizena
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
Tillagningstid 30 min
Portioner
paj
Ingredienser
Smuldeg
  • 1,5 dl rismjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 125 g smör
  • 1 dl socker
Fyllning
  • 500 g rabarber
  • 1-2 msk maizena
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
Votes: 2
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl och havregryn med 1 dl socker. Dela smöret i tärningar och finfördela det med mjölblandningen tills det blir en kletig deg. Smöra en pajform.
  3. Ansa och skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor, blanda med maizena, socker och vaniljsocker. Lägg i rabarbern i pajformen och fördela smuldegen över rabarbern.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  5. Servera gärna med laktosfri vaniljglass.