Sockerkaka
Den enklaste av alla kakor – sockerkakan. Denna glutenfria variant smakar fint med en touch av citron.
Votes: 3
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 75 g laktosfritt smör
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl maizena
  • 2 msk psylliumfröskal
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 dl laktosfri mjölk
  • Skalet av en riven citron
  • Glutenfritt ströbröd
Tillagningstid 50 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 75 g laktosfritt smör
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl maizena
  • 2 msk psylliumfröskal
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 dl laktosfri mjölk
  • Skalet av en riven citron
  • Glutenfritt ströbröd
Votes: 3
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med ströbröd.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda med mjölken.
  3. Riv citronskalet och blanda alla torra ingredienser i en separat skål.
  4. Blanda smörblandningen med ägg- och sockerblandningen: Tillsätt citronskalet. Rör sedan försiktigt ned de torra ingredienserna.
  5. Häll smeten i den bröade formen. Grädda mitt i ugnen ca 35-40 minuter.