Soja- och ingefärsmarinerad lax
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 600 g laxfilé
  • 4 cm ingefära
  • 1,5 dl soja
  • 3 tsk råsocker
  • 1 broccoli endast buketterna
  • 1 zucchini
  • 4 msk sesamfrön
  • vitlöksolja
  • 3 msk sesamolja
  • 1 lime
  • 1 kruka koriander
  • 1 laktosfri keso
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 600 g laxfilé
  • 4 cm ingefära
  • 1,5 dl soja
  • 3 tsk råsocker
  • 1 broccoli endast buketterna
  • 1 zucchini
  • 4 msk sesamfrön
  • vitlöksolja
  • 3 msk sesamolja
  • 1 lime
  • 1 kruka koriander
  • 1 laktosfri keso
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Dela laxfiléerna på mitten. Skala och riv ingefäran.
  2. Häll upp soja på ett fat, rör ner ingefära och råsocker. Vänd laxen i blandningen och marinera minst 30 minuter, gärna längre.
  3. Skär upp broccoli och zucchini i mindre buketter och bitar. Stek broccoli och zucchini tillsammans med sesamfrön i vitlöksolja på hög värme. När grönsakerna mjuknat och fått fin färg, tillsätt sesamolja och ta av från värmen.
  4. Stek laxen i en torr panna på hög värme ca 2 minuter per sida. Laxen kommer att få en lätt sotad yta av sockret. Pressa över lite färsk lime på laxen vid servering, och garnera med ett rejält knippe färsk koriander.
  5. Servera med en klick laktosfri keso, och eventuellt lite ris.