Sötsura grytan
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g fläskkött av skinka, bog eller grytbitar
  • smör
  • salt och svartpeppar
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kalvfond Bong
  • 4 port ris
  • 1 purjolök gröna delen
  • 1 klyfta färsk vitkål eller spetskål
  • 250 g ananas färsk
  • 2 msk soja
  • 2 msk socker
  • 1 msk vinäger
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk maizena
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g fläskkött av skinka, bog eller grytbitar
  • smör
  • salt och svartpeppar
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kalvfond Bong
  • 4 port ris
  • 1 purjolök gröna delen
  • 1 klyfta färsk vitkål eller spetskål
  • 250 g ananas färsk
  • 2 msk soja
  • 2 msk socker
  • 1 msk vinäger
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk maizena
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skär köttet i strimlor och bryn köttet, lite i taget i smör i en stekpanna. Värmen ska vara stark så det snabbt bildas en stekyta.
  2. Lägg över det brynta köttet efter hand i en gryta. Tillsätt salt, peppar, vatten och fond. Låt koka på svag värme under lock i ca 20 minuter.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen
  4. Skölj och strimla purjolök och vitkål. Skär ananasen i mindre bitar. Rör ner grönsaker och ananas i grytan. Tillsätt soja, socker, vinäger och salt. Låt koka ytterligare i 5 minuter.
  5. Rör ut maizenan i lite kallt vatten och rör ner det i grytan. Servera grytan med riset.