Sötsura grytan
Tillagningstid | 45 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 500 g fläskkött av skinka, bog eller grytbitar
- smör
- salt och svartpeppar
- 4 dl vatten
- 2 msk kalvfond Bong
- 4 port ris
- 1 purjolök gröna delen
- 1 klyfta färsk vitkål eller spetskål
- 250 g ananas färsk
- 2 msk soja
- 2 msk socker
- 1 msk vinäger
- 1,5 tsk salt
- 2 tsk maizena
Ingredienser
|
Instruktioner
- Skär köttet i strimlor och bryn köttet, lite i taget i smör i en stekpanna. Värmen ska vara stark så det snabbt bildas en stekyta.
- Lägg över det brynta köttet efter hand i en gryta. Tillsätt salt, peppar, vatten och fond. Låt koka på svag värme under lock i ca 20 minuter.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen
- Skölj och strimla purjolök och vitkål. Skär ananasen i mindre bitar. Rör ner grönsaker och ananas i grytan. Tillsätt soja, socker, vinäger och salt. Låt koka ytterligare i 5 minuter.
- Rör ut maizenan i lite kallt vatten och rör ner det i grytan. Servera grytan med riset.