Souvlaki i tortillabröd
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Förberedelsetid 1,5 tim
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 grillpinnar
  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 röd paprika
  • 1 purjolök gröna delen
  • 4 glutenfria tortillabröd t ex Ica
  • 2 tomater
  • 0,5 romansallad
  • 4 msk laktosfri turkisk yoghurt
Marinad
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 msk ljus sirap
  • 1 citron saften
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk ramslök
  • några droppar vitlöksolja
Förberedelsetid 1,5 tim
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 grillpinnar
  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 röd paprika
  • 1 purjolök gröna delen
  • 4 glutenfria tortillabröd t ex Ica
  • 2 tomater
  • 0,5 romansallad
  • 4 msk laktosfri turkisk yoghurt
Marinad
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 msk ljus sirap
  • 1 citron saften
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk ramslök
  • några droppar vitlöksolja
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Blötlägg grillpinnarna i vatten 30 minuter. Skär köttet i stora kuber, och paprikan i grova bitar. Skölj och skär purjolöken i 5 cm långa bitar. Varva kött, paprika och purjolök på spetten.
  2. Blanda olivolja, sirap, citronsaft, rosmarin, ramslök och vitlöksolja. Häll marinaden över spetten och låt marinera i rumstemperatur ca en timme. Salta och peppra spetten och grilla på grillen eller i en superhet panna cirka 8-10 minuter tills köttet är färdigt.
  3. Servera spetten i tortillabrödet tillsammans med skivade tomater, romansallad och en klick turkisk yoghurt.