Souvlaki i tortillabröd
Förberedelsetid | 1,5 tim |
Tillagningstid | 30 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 4 grillpinnar
- 600 g fläskytterfilé
- 1 röd paprika
- 1 purjolök gröna delen
- 4 glutenfria tortillabröd t ex Ica
- 2 tomater
- 0,5 romansallad
- 4 msk laktosfri turkisk yoghurt
Marinad
- 2 msk olivolja
- 1-2 msk ljus sirap
- 1 citron saften
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk ramslök
- några droppar vitlöksolja
Ingredienser
Marinad
|
Instruktioner
- Blötlägg grillpinnarna i vatten 30 minuter. Skär köttet i stora kuber, och paprikan i grova bitar. Skölj och skär purjolöken i 5 cm långa bitar. Varva kött, paprika och purjolök på spetten.
- Blanda olivolja, sirap, citronsaft, rosmarin, ramslök och vitlöksolja. Häll marinaden över spetten och låt marinera i rumstemperatur ca en timme. Salta och peppra spetten och grilla på grillen eller i en superhet panna cirka 8-10 minuter tills köttet är färdigt.
- Servera spetten i tortillabrödet tillsammans med skivade tomater, romansallad och en klick turkisk yoghurt.