Spansk kyckling med paprikapotatis
fågel
fågel
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 750 g potatis i kuber
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk paprikapulver gärna rökt
  • 4 tsk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 6 filèer grillad inlagd röd paprika finhackad (tex Ica)
  • 140 g laktosfri färskost
  • 8 kycklinglårfiléer
  • 50 g smör
  • 1 påse blandade salladsblad à 100 g
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 750 g potatis i kuber
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk paprikapulver gärna rökt
  • 4 tsk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 6 filèer grillad inlagd röd paprika finhackad (tex Ica)
  • 140 g laktosfri färskost
  • 8 kycklinglårfiléer
  • 50 g smör
  • 1 påse blandade salladsblad à 100 g
fågel
fågel
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisen på en ugnsplåt. Blanda 1 msk olja, 1 msk paprikapulver, 2 tsk balsamvinäger, salt och peppar. Häll över potatisen och blanda runt. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  2. Blanda paprikafilèerna med färskost, salt och peppar. Fäll ut kycklinglåren och skeda i ostblandningen i mitten av varje filé. Vik ihop kycklingen och lägg sedan varje lårfilé med skarven nedåt på rutor av ugnsfolie.
  3. Blanda 1 msk paprikapulver med smör. Toppa varje lår med smörblandningen och vik ihop folien till små paket. Sätt kycklingpaketen ovanpå potatisen och ställ in i ugnen ca 30 minuter tills låren är genomstekta och potatisen är krispig.
  4. Blanda 1 msk olja och 2 tsk balsamvinäger och ringla över detta på salladsbladen. Servera kycklingen med paprikapotatis och sallad.