Spansk kyckling med paprikapotatis
Tillagningstid | 50 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 750 g potatis i kuber
- 2 msk olivolja
- 2 msk paprikapulver gärna rökt
- 4 tsk balsamvinäger
- salt och peppar
- 6 filèer grillad inlagd röd paprika finhackad (tex Ica)
- 140 g laktosfri färskost
- 8 kycklinglårfiléer
- 50 g smör
- 1 påse blandade salladsblad à 100 g
Ingredienser
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisen på en ugnsplåt. Blanda 1 msk olja, 1 msk paprikapulver, 2 tsk balsamvinäger, salt och peppar. Häll över potatisen och blanda runt. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Blanda paprikafilèerna med färskost, salt och peppar. Fäll ut kycklinglåren och skeda i ostblandningen i mitten av varje filé. Vik ihop kycklingen och lägg sedan varje lårfilé med skarven nedåt på rutor av ugnsfolie.
- Blanda 1 msk paprikapulver med smör. Toppa varje lår med smörblandningen och vik ihop folien till små paket. Sätt kycklingpaketen ovanpå potatisen och ställ in i ugnen ca 30 minuter tills låren är genomstekta och potatisen är krispig.
- Blanda 1 msk olja och 2 tsk balsamvinäger och ringla över detta på salladsbladen. Servera kycklingen med paprikapotatis och sallad.