Spenatpaj med fårost
En ljuvligt god paj med medelhavssmak.
Tillagningstid | 70 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Pajskal
- 1,5 dl durramjöl
- 1,5 dl majsmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 50 g rumsvarmt smör
- 1 dl laktosfri mjölk
Fyllning
- 250 g färsk spenat
- vitlöksolja
- olivolja
- 12 soltorkade tomater (tex ica, fontanas)
- 0,5 kruka basilika
- 150 g fårost där innehåll av laktos är max 1g/100g
- 3 ägg
- 3 dl laktosfri mjölk
- 1,5 dl riven hård ost
- salt och peppar
Ingredienser
Pajskal
Fyllning
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i en pajform. Nagga lite lätt med en gaffel. Förgrädda skalet i ugnen i 10-15 minuter.
- Fräs spenaten lite snabbt i en panna med olivolja och vitlöksolja, fördela sedan i pajskalet. Skär eller klipp tomaterna i små bitar, hacka basilikan, smula fårosten och fördela allt över spenaten.
- Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost, salta och peppra, häll i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
- Servera med en god sallad.