Spenatplättar med fetaostkräm
Fluffiga plättar perfekta att ta med som matsäck eller att servera som lättare middag. Här är de smaksatta med basilika men det går också bra med andra örter som t ex mynta, persilja eller gräslök.
Votes: 2
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 2 påsar färsk babyspenat à 65 g
  • 3 ägg
  • 2,5 dl glutenfri finmix
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl laktosfri mjölk
  • 1/2 kruka basilika
  • Smör att steka i
  • 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 150 g fetaost
  • 0,5 citron Finrivet skal
  • svartpeppar
Tillagningstid 30 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 2 påsar färsk babyspenat à 65 g
  • 3 ägg
  • 2,5 dl glutenfri finmix
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl laktosfri mjölk
  • 1/2 kruka basilika
  • Smör att steka i
  • 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 150 g fetaost
  • 0,5 citron Finrivet skal
  • svartpeppar
Votes: 2
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Fräs spenaten i 1 msk smör i en stekpanna 1-2 minuter. Den ska bara sjunka ihop och inte få färg. Låt svalna.
  2. Blanda finmix och bakpulver. Vispa ihop ägg och finmixblandningen i en bunke. Vispa ner saltet och mjölken. Rör ner spenaten och basilikan. Hacka spenaten och basilikan grovt. Blanda ner den i plättsmeten.
  3. Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda med yoghurt, finrivet citronskal och lite svartpeppar. Stek plättar av smeten i smör i en stekpanna på med elvärme. Servera med fetaostkrämen.