Spenatplättar med fetaostkräm
Fluffiga plättar perfekta att ta med som matsäck eller att servera som lättare middag. Här är de smaksatta med basilika men det går också bra med andra örter som t ex mynta, persilja eller gräslök.
Spenatplättar med fetaostkräm
Fluffiga plättar perfekta att ta med som matsäck eller att servera som lättare middag. Här är de smaksatta med basilika men det går också bra med andra örter som t ex mynta, persilja eller gräslök.
Portioner
15st
Tillagningstid
30min
Portioner
15st
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 2påsar färsk babyspenatà 65 g
  • 3 ägg
  • 2,5dl glutenfri finmix
  • 1,5tsk bakpulver
  • 0,5tsk salt
  • 1,5dl laktosfri mjölk
  • 1/2kruka basilika
  • Smör att steka i
  • 2dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 150g fetaost
  • 0,5 citronFinrivet skal
  • svartpeppar
Instruktioner
  1. Fräs spenaten i 1 msk smör i en stekpanna 1-2 minuter. Den ska bara sjunka ihop och inte få färg. Låt svalna.
  2. Blanda finmix och bakpulver. Vispa ihop ägg och finmixblandningen i en bunke. Vispa ner saltet och mjölken. Rör ner spenaten och basilikan. Hacka spenaten och basilikan grovt. Blanda ner den i plättsmeten.
  3. Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda med yoghurt, finrivet citronskal och lite svartpeppar. Stek plättar av smeten i smör i en stekpanna på med elvärme. Servera med fetaostkrämen.