Spenatsoppa med ägghalvor
Spenat innehåller järn och folsyra som är extra viktigt för kvinnor. Samtidigt är soppan både mättande och kalorisnål. Klipp gärna ner några skivor skinka i soppan för att öka mängden protein.
Spenatsoppa med ägghalvor
Spenat innehåller järn och folsyra som är extra viktigt för kvinnor. Samtidigt är soppan både mättande och kalorisnål. Klipp gärna ner några skivor skinka i soppan för att öka mängden protein.
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 500g fryst hel bladspenat
  • 1 salladslökgröna delen
  • 1msk smör eller olja
  • 2msk maizena majsstärkelse
  • 12dl vatten
  • 3msk kycklingfondkoncentrerad
  • 1,5dl laktosfri matlagningsgrädde
  • salt och svartpeppar
  • 1krm riven muskot
  • 4 ägg
Instruktioner
  1. Låt spenaten halvtina och grovhacka den. Skala och finhacka salladslöken.
  2. Fräs spenat och salladslök i smör eller olja några minuter. Pudra över maizena och häll på vatten. Tillsätt fonden och låt soppan koka ca 10 minuter under lock. Rör i grädden och smaka av med salt, peppar och gärna riven muskot.
  3. Hårdkoka äggen, skala och skär dem i halvor eller klyftor och servera till soppan.