Fisk
Stekt lax med färskpotatis, haricots verts och gräslök
OBS! Enligt senaste analyserna är tomat begränsat till max 70 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Fisk
Stekt lax med färskpotatis, haricots verts och gräslök
OBS! Enligt senaste analyserna är tomat begränsat till max 70 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 800g färskpotatis
  • 200g haricots verts
  • 400g körsbärstomater
  • 1kruka plocksallad
  • 4 laxfiléer med skinn
  • olja
  • 1 citronsaften
  • 0,5dl gräslökfinklippt
  • salt och svartpeppar
  • 1dl olivolja
Instruktioner
  1. Skrubba potatisen och koka i lättsaltat vatten ca 12 minuter. Stäng av värmen och låt dem dra färdigt i vattnet.
  2. Skölj av grönsakerna och låt rinna av väl. Skär bort ändarna på haricots vertsen.
  3. Salta köttsidan på laxfiléerna. Värm en stekpanna med lite olja och placera laxbitarna i pannan med skinnsidan nedåt. Stek dem i 6-8 minuter, stäng av värmen och vänd bitarna. Låt dem dra färdiga på köttsidan i ca 2 minuter.
  4. Koka haricots vertsen i saltat vatten i ca fyra minuter, kyl snabbt i kallt rinnande vatten och låt rinna av. Skär körsbärstomater i halvor eller fjärdedelar och plocka salladen i mindre bitar.
  5. Blanda citronsaft, gräslök, salt, svartpeppar och olivolja. Vänd ner sallad, haricots verts och tomater i dressingen och lägg upp på ett fat.
  6. Servera laxen med färskpotatis och salladen.