Stekt spätta med äggsås
Fisk
Fisk
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
Äggsås
  • 2 ägg
  • 4 dl laktosfri mjölk
  • 1 msk maizena +1 msk vatten
  • 1- 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1-2 krm cayennepeppar
Spätta
  • 500 g spättafiléer
  • 3 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • smör
Tillbehör
  • 4 port ris
  • 3-4 morötter
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
Äggsås
  • 2 ägg
  • 4 dl laktosfri mjölk
  • 1 msk maizena +1 msk vatten
  • 1- 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1-2 krm cayennepeppar
Spätta
  • 500 g spättafiléer
  • 3 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • smör
Tillbehör
  • 4 port ris
  • 3-4 morötter
Fisk
Fisk
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Lägg äggen i en kastrull, häll på vatten så att det precis täcker. Koka upp och låt sen sjuda i 7 minuter. Skölj äggen i kallt vatten.
  3. Vispa ihop mjölk med maizena (utrört i vatten). Koka upp under vispning och smaksätt med salt, peppar och cayenne. Hacka äggen och rör ner i såsen.
  4. Krydda spättafiléerna med salt och peppar. Vänd dem i mjöl och stek i smör ca 1-2 minuter per sida.
  5. Skala och riv morötterna på rivjärnets grova sida.
  6. Servera fisken tillsammans med ris, äggsås och rivna morötter.