Nötkött
Stroganoff på kassler
Nötkött
Stroganoff på kassler
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 2 salladslökargröna delen
  • 500g kassler
  • smör
  • svartpeppar
  • 2msk tomatpuré
  • 1pkt krossade tomater
  • 2msk senap
  • 3msk laktosfri mjölk
  • 1 lagerblad
  • 1tsk vitlöksolja
  • salt och peppar
  • 4 port glutenfri pasta
Rödkålssallad
  • 1klyfta rödkål
  • 2 morötter
  • 2tsk äppelcidervinäger
  • 0,5dl rapsolja
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Finhacka salladslöken och strimla kasslern. Stek kasslern i en stekpanna med lite smör, häll på salladslöken och peppra. Rör i tomatpuré och stek allt i någon minut.
  2. Rör i krossad tomater, senap, mjölk, lagerblad och vitlöksolja. Låt grytan sjuda i ca 10 min. Smaka av med lite salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Strimla rödkålen fint och riv morötterna grovt. Blanda i en skål, häll på äppelcidervinäger, rapsolja, salta och peppra och rör om ordentligt.
  5. Servera kasslergrytan med pasta och rödkålssalladen.