Svartpepparstekt lax i wrap
Tillagningstid | 30 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 2 tsk grovmalen svartpeppar
- 1 tsk socker
- 1 tsk salt
- 4 laxfiléer portionsbitar
- olivolja
- 1 kruka basilika
- 2 msk crème av soltorkade tomater t.ex. Zeta
- 200 g laktosfri färskost
- 70 g ruccola
- 6 potatisar kokta
- 4 glutenfria tortillabröd t.ex. Ica
- citron
Ingredienser
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda svartpeppar, socker och salt. Vänd laxfilèerna i kryddblandningen.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelvärme. Bryn laxen på båda sidor, lägg den i en ugnssäker form och sätt den mitt i ugnen ca 12-15 minuter, eller tills laxens innertemperatur är 56 grader.
- Plocka och hacka basilikan. Blanda basilika med tomatcrèmen och färskosten. Skölj ruccolan och skiva potatisen.
- Lägg ut tortillabröden, bred på tomat- och basilikaosten. Lägg på potatis, ruccola och lax. Vik ihop och servera med citronklyftor.
- (Du kan även lägga i skivad färsk tomat och lite strimlad röd paprika)